Egyszerű a gluténmentes torta sütése

A lisztérzékenységben szenvedő betegek igen komoly diétára vannak kényszerülve, amit sok esetben nem egyszerű betartani. A gluténmentes torta viszont segít nekik megfeledkezni betegségükről.

Hiszen így legalább a születésnapok alkalmával nem kell a diétával foglalkozni. Persze ma már egyszerűbb a helyzet, hiszen a szaküzletekben igen sok gluténmentes egészséges termék szerezhető be barátságos áron. Így szinte bármilyen ételt elkészíthetnek, amit csak megkívánnak.

Azonban még így is nagy figyelmet kell fordítani az étrend összeállítására. A gluténmentes torta készítéséhez speciális lisztet használnak, amely nem tartalmaz gliadin fehérjét. Ugyanis ez a fehérje felelős a kellemetlen tünetekkel járó betegség kialakulásáért. Jobban mondva a gliadin fehérje lebontásáért felelős enzim hiánya okozza a betegséget.

A búzalisztben azonban megtalálható ez a fehérje, így a gluténmentes lisztek előállításához más gabonafélét és egyéb növényi magvakat használnak. A gluténmentes torta készítése minden másban megegyezik a hagyományos torták készítésével.

Print Friendly, PDF & Email
spacer

Leave a reply