Fúrógép állítható fordulatszámmal

Ezekre a szerszámokra nemcsak lakásfelújítás közben vagy építkezés esetén szokott szükségünk lenni. A fúrógép jó szolgálatot tesz minden alkalommal, amikor egy lyuk kifúrására van szükségünk, főleg akkor, ha az egy minőségi darab. Több fajtája létezik, amelyek különböző anyagokkal való munkához készültek.

Ha csak egy polcot szeretnénk felszerelni a falra, akkor is szükségünk lesz a fúrógép használatára, főleg abban az esetben, hogyha betonfalról van szó. Kisebb munkálatok esetén bőven elegendő lesz, hogyha akkumulátoros változatot használunk, csupán arra kell ügyeljünk, hogy mindig megfelelő legyen a töltöttség, amikor elkezdjük a munkát. Mivel nem kell hosszabbítókkal és kábelekkel küszködnünk, az akkus fúrógép jól jön a nehezen hozzáférhető helyek esetében is. De ha folyamatos igénybevételnek akarjuk kitenni a szerszámot, akkor használjunk hagyományos vezetékes típust a megfelelőhatás érdekében.

A fordulatszám szabályozás egy nagyon fontos opciója a fúrógép minden modelljének, mert így állíthatjuk be, hogy mikor milyen anyagot szeretnénk átfúrni vele. Nem mindegy milyen sebességgel pörög a fúrófej faanyag esetében, ahogy nem mindegy fém esetében sem. Mindig figyeljünk oda, hogy a szükséges fúrófejet tegyük a fúrótokmányba, különben a fúrógép elromolhat, ami estenként garanciavesztéshez is vezethet. A gyártók rendszerint mellékelni szoktak egy gumírozott markolatot, ami igény szerint csatlakoztatható a szerszámhoz és ezzel sokkal stabilabb fogást fogunk kapni.

Mielőtt vásárolnánk valamely fúrógép típusból, vegyük számba, hogy milyen gyakran és milyen célokra szeretnénk azt felhasználni, ugyanis szinte minden gyártó esetében lehetőség van otthoni felhasználásra készült gépet beszerezni és a professzionális, ipari körülményekhez is kiváló eszközöket kínálnak. A Szerszámkell webáruház igazi minőséget forgalmaz, hiszen olyan gyártók termékeiről beszélünk, mint a Makita, Bort, Stomer az SBM és nem utolsó sorban a Defort. Az eladások száma nem hazudik a fúrógép esetében sem. A kialakításuknak hála több éves garanciát vállalnak a szerszámgépekre.

Print Friendly, PDF & Email
spacer