Modern mechanikai megoldások

Gondosan megtervezett lineáris csapágy

A technológia előrehaladásával, a fejlődés lehetővé tette az olyan elképzelések megvalósítását, amelyek sokáig lehetetlennek számítottak.

A lineáris csapágy fontos mérföldkőnek számít a mechanikus szerkezetek területén. Jól bírja az intenzív igénybevételt és jelentősen csökkenti a felületek közötti súrlódást. Ennek köszönhetően, sokkal kevesebb kenőanyagra van szükség és az adott alkatrészek is lassabban kopnak el.

A lineáris csapágy felépítése közel sem olyan bonyolult, mint ahogyan azt laikus szemmel elsőre képzelnénk. A felépítésében megtalálható a szennylehúzó. Értelemszerűen ez az alkatrész akadályozza meg, hogy a belsejébe, a golyók közé szennyeződés kerüljön.

Amennyiben ez megtörténne, a lineáris csapágy és a kéregedzett tengely felülete, amin mozog, elkezdene tönkremenni. Viszont a Lineartechnik által, kiemelkedő precizitással gyártott és forgalmazott termékek minősége kifogástalannak számít, így garantáltan hosszú élettartammal rendelkeznek, amitől még inkább gazdaságos megoldásnak számítanak.

Print Friendly, PDF & Email
spacer

Leave a reply