propolisz tinktúra

A propolisz tinktúra a jövő antibiotikuma

A méhek által növényi gyantából és méhviaszból a kaptár védelmére előállított propolisz a természet antibiotikuma, az egyik legerősebb természetes immunerősítő. Íze nem igazán kellemes, ezért propoliszos mézként vagy propolisz tinktúra formájában ajánlott fogyasztani. Mire jó a propolisz tinktúra?

Joghurtba keverve, kávéba vagy kockacukorra cseppentve, kúraszerűen alkalmazva számos jótékony hatását fogjuk felfedezni. Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, de használják légúti megbetegedések, húgyúti fertőzések kezelésére, menstruációs fájdalmak enyhítésére is. Csökkenti a cukorszintet, a vérnyomást szabályozza és értágító hatással is bír.

Tartalmaz aminosavakat, vitaminokat, nyomelemeket, bioflavonoidokat. A propoliszban megtalálható többféle vitamin, például C-, B-, E-vitaminok, valamint olyan ásványi anyagok, mint a magnézium vagy cink. A propolisz tinktúra fogyasztása, az alkoholtartalma miatt mértékkel ajánlott. Az orvosok az ókorban sebfertőtlenítésre is használták ezt a természet alkotta csodaszert.

spacer