púdermentes kesztyű

A púdermentes kesztyű számtalan iparágban hasznos

Ha eldobható kesztyűt keres, számos lehetőséget talál a piacon. A púdermentes kesztyű az egészségügytől kezdve a vendéglátóiparig, a legnépszerűbb lehetőségek közé tartozik. Milyen is pontosan a nitril púdermentes kesztyű és mit kínál más típusokhoz, például a vinil vagy latex megoldásokhoz képest?

Az akrilnitril-butadién, ismertebb nevén nitrilkaucsuk vagy egyszerűen 100%-ban szintetikus gumi, szokatlanul magas vegyszerállóságáról ismert.

A nitril eredeti célja a repüléstechnika volt, főleg az üzemanyag-kezelő berendezésekhez, például tömlőkhöz és tartályok tömítéseihez, valamint O-gyűrűkhöz használták elsődleges anyagként. Más iparágak felismerték, hogy a tulajdonságai ideális eldobható kesztyűanyagot alkottak.

A nagyobb vegyszerállóság azt jelenti, hogy ezek nem bomlanak le olyan gyorsan, mint más termékek, ha olajoknak, vegyszereknek, savaknak vagy testnedveknek vannak kitéve. Bár ez nem olyan rugalmas, mint a természetes gumi – a nitril púdermentes kesztyű szükség esetén hosszabb ideig viselhető másoknál.

spacer