Bababiztonsági eszközök a lakás minden pontján

A még meg sem született kisbabát is úgy védi az édesanyja, mintha az élete múlna rajta. Már nagy pocakkal azon gondolkodik, hogy milyen bababiztonsági eszközök szerelhetőek fel a lakásban, hogy az még inkább be tudja fogadni az új jövevényt.

A szülők gondolatai ilyenkor ezerfelé szaladnak, mivel sokféle veszélyforrást kell megszüntetni, amint a kisbaba megszületik. A bébiőr vagy légzésfigyelő rendszer beszerzése az elsődleges a bababiztonsági eszközök listáján.

Ezt követik a sarokvédők, a szekrényzárak, fiókzárak, az ajtók becsukódása elleni ütközők, tűzhelyvédő, szúnyogháló, babarács, leesés-gátló, konnektor dugasz és sok más eszköz beszerzése. A bútorokat is át lehet úgy csoportosítani, hogy az megfeleljen majd a csöppség biztonságos mozgásának.

A fürdőszoba csúszás-mentesítése is sarkalatos kérdése a gyermek biztonságát illetően. Nemcsak a lakást, de a családi autót is fel lehet szerelni bababiztonsági eszközök segítségével. Ilyen lehet a megfelelő gyerekülés, napellenző és kárpitvédő huzat.

spacer