Chipmunk bike

Chipmunk bike, amivel a tanulás is könnyebben megy

Az utóbbi 10 évben láthatóan megnövekedett és lendületet vett hazánkban a futóbicikli használata. Egyre többen szeretnének még a 4-5-6 éves gyermekeknek is ilyen modellt vásárolni. Ha ez ilyen ütemben halad, pár év múlva a Chipmunk bike gyártójának meg kell próbálnia egy 18 hüvelykes kerékpárt is létrehozni, hogy lefedje a szülői igényeket. De miért van ekkora kereslet ezekre a tanuló biciklikre?

Az előnyök listájának hosszúsága miatt. A Chipmunk bike a többi bicajhoz képest viszonylag könnyű súllyal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a gyermek könnyebben közlekedik vele, mint a három- vagy négykerekű modellel. Lényegesen kevesebb energiát kell fordítania a mozgatására is.

Nagyon fontos még az is, hogy amikor a kicsik ezzel közlekednek, a lábuk a gyalogláshoz hasonló mozgásokat végez, ami sokkal könnyebb számukra, mint a pedálozás. Ezen kívül, a gyártó az anyukák dolgát is igyekezett leegyszerűsíteni. Nekik sokkal nehezebb egy hagyományos gyerek biciklit magukkal cipelni, mint a Chipmunk bike-ot, aminek a tömege sokszor alig haladja meg a 3 kg-t.

spacer