Kellemes illatú Paeonia lactiflora

A kertben található virágok talán egyik legszebbikének számít, a tömve telt rózsaszín virágainak köszönhetően. Minden kertben és udvaron gyönyörűen mutat a Paeonia lactiflora, avagy az illatos bazsarózsa.

Az ültetése egyszerű, csupán néhány dologra kell odafigyelni azért, hogy a növény gyönyörűen virágozzon a továbbiakban. Tápanyagban gazdag talajban érzi magát a legjobban. Ezért érdemes leginkább egy speciális talajkeverékbe ültetni, mert így biztosan egészséges és dús lesz a növény.

Ezeket a földkeverékeket, a Paeonia lactifloraval együtt meg lehet rendelni a megyeriszabolcskerteszete.hu weboldalról. Rendszeres öntözést igényel, amire nagy gondot kell fordítani, mert a vízhiány elég hamar meg fog rajta mutatkozni és elsősorban ez a virágokra lesz negatív hatással.

Hogyha több Paeonia lactiflora lesz elhelyezve egymás mellett, akkor nagyjából 40-50 cm távolságra kell ültetni a töveket, így a növények kényelmesen el fognak férni és nem lesz akadálya a növekedésüknek. A Paeonia lactiflora nemcsak látványával, de illatával is gazdagítja a környezetét.

spacer