férfi frizurák

Melyek a legnépszerűbb frufrus férfi frizurák?

Kijelenthető, hogy az összes férfi frizurát világhíres színészektől vagy pedig bizonyos zenei kultúra, korszak képviselőitől, esetleg a hadsereg, maffia tagjaitól vettük át, így lettek igen népszerűek. Nem mindig egyszerű követni a férfi frizurák aktuális trendjeit, de azért vannak olyan weboldalak (mint például az a76.hu), amelyek sokat tudnak segíteni ezen a téren. Azt is figyelembe kell venni, hogy hiába populáris egy adott fazon, ha az nem áll jól, nem illik a férfi stílusához, egyéniségéhez vagy fej- és arcformájához.

A crop vagy francia crop, amit egyes helyeken croptopnak is neveznek, olyan frizura, aminek a lényege a férfi frufru hangsúlya, ezáltal a természetesség kiemelése. Ennek érdemi része az, hogy a hajat oldalt és hátul egészen rövidre vágják és átmenettel kötik össze a felső résszel, ami ugyanakkor néhány cm hosszúságú marad és előre lesz fésülve.

A textúrált crop esetében a borbély a fejtetőn lévő hajrészbe olló használatával textúrát is vág és ennek a speciális ritkítási eljárásnak köszönhetően, a felső hajtincsek szemmel láthatóan elkülönülnek egymástól. Kimondottan természetes hatást kelt ez az eljárás. Rengeteg cropos variáció létezik, amelyek sokkal inkább stílusjegyek, vágási típusok, mint konkrét, szigorúan körülhatárolható frizurák. A kialakítás kérhető a borbélytól finom átmenettel és erősebb kontraszttal is. Hátul lehet benne kontúr, felül fésülhető szögegyenesen előre, illetve előre, oldalra is.

Minden férfinak ajánlott a crop frizura, akinek nehezen kezelhető a haja, aki elől kopaszodik, ritkábban nő, illetve azoknak is ideális, akiknek magas a homlokuk. A crop frizura kellőképpen egyensúlyozza ezeket a hiányosságokat. 2021-ben a hosszabb verzió látható egyre több férfi fején, aminek a lényege az oldalsó rövid és a felső hosszú hajrész kontrasztján van, természetesen a felső rész előre fésülésén. A modern hajviseletről minden további információ elolvasható a portálon. Érdemes tájékozódni, de a választásban is segítenek az A76 barber shopban dolgozó borbélylányok.

spacer