Miért fontos a téligumi vásárlás?

A KRESZ örökérvényű szabálya szerint, akkor kell a nyári gumikat lecserélni téli változatokra, amikor a napi átlaghőmérséklet plusz 7°C alatt van. A szakemberek is kiemelt fontossággal kezelik az abroncsok megfelelő időben történő cseréjét. Igazán lényeges, hogy milyen kivitel mellett dönt, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora méretben vásárolja meg az új gumikat. Már 7 fok alatt érdemes figyelmet fordítani a téligumi vásárlásra.

Többféle megfizethető autógumit is találhat az olyan webáruházakban, mint az akciósgumi.hu. Fontos megjegyezni, hogy a megfelelő méretre rendkívül nagy figyelmet kell fordítani. Először is lássuk, hogy miket kell szem előtt tartani. Például egy abroncsnál a 145/70 R13 T71 jeleket használják a szakemberek. De mit is jelentenek? Vegyük őket sorra! A 145/70 a gumi profilszélességét és a profilarányt mutatja. Vagyis, hogy az abroncs milyen magas és mekkora nyomtávon való közlekedést tesz lehetővé. Az R jelenti a radiál változatot (a másik változat a diagonál).

A 13 a névleges átmérőt jelenti collban kifejezve. A T71 pedig az egyedi terhelési, teherbírási jelzőszám, amiből a T a névleges sebességjel. Ezen kívül, további betűket és számokat is tartalmazhat egy abroncs. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen modell mellett dönt. A téli időszak beköszöntésével elsődlegessé válik az a kérdés, hogy mekkora méretű, milyen jelzésekkel ellátott gumikat válasszon az ember. A rengeteg gyártó sokféle terméke közül nagyon nehéz a megfelelő kivitelt megvásárolni.

Az akciosgumi.hu weboldal szakértői minden kérdésére tudják a választ, ráadásul még a rendelés leadásában is a segítségére lesznek. Az akciós téli gumik, amelyek között a weblapon megtalálható kereső segítségével is egyszerűen ki tudja választani az Önnek megfelelő kivitelt, rendkívül könnyedén működik. Csupán ki kell töltenie a pontos méretekre, márkára és modellekre vonatkozó adatokat. Ezután pedig az algoritmus kiválasztja az Ön adataihoz tökéletes abroncsokat. A márkák között megtalálhatja a Barum, a Dunlop, a Firestone, a GT, a Goodyear, a Fulda, a Hankook és az egyéb gyártók árucikkeit is.

spacer