RAM bővítése

Néha elég egy memória bővítés, hogy megjavuljon a számítógéped

Igazán idegesítő, amikor az illető igyekezne, mert rengeteg dolga van vagy sietne valahová, de a számítógép nem valami gyors. Ekkor a türelmetlenkedés mellett ,a stressz is elfogja az embert, hiszen kicsúszik az időből, esetleg nem tudja befejezni a munkálatokat, amelyeket a felettesek már várnak. A lassabb teljesítményt sokszor meg tudja oldani a RAM bővítése. Legalábbis mindenképpen megér egy próbát, hiszen kedvezményesebb megoldás, mint a számítógépnek a lecserélése.

Egyáltalán nem ritkák a szoftveres problémák, ezért ezekre mindig fel kell készülni. Amennyiben több nem használt alkalmazás is van a számítógépen, akkor az máris hátráltatja a gépet. Amennyiben ezek a programok még rosszul is vannak telepítve, akkor egyáltalán nem kell csodálkozni rajta, ha a gép lassú. Mindezek mellett szükséges megemlíteni a különböző vírusokat és kártevőket, amelyekre szintén oda kell figyelni.

Rendszeresen kell működtetni a vírusirtót, hogy kártevőktől mentes legyen a számítógépe, az ne fagyjon le, valamint a személyes adatai is biztonságban legyenek. Mindez leginkább a laptopra vonatkozik, azonban mi a helyzet az asztali számítógéppel? Itt felmerülhet a processzor, a videokártya, a merevlemez vagy háttértár és még a memória bővítése is. Az utóbbi esetében a RAM bővítéséről beszélhetünk, amely az adott pillanatban futó programokat kezeli. Tehát, amennyiben a RAM megfelelő, úgy egyszerre több programot is tud futtatni egyszerre anélkül, hogy lelassítaná a gépet.

Egyes szervizek vállalják ezeknek az alkatrészeknek a cseréjét, de persze csakis azután, miután alaposan felmérték az állapotát. Így képesek megállapítani, hogy egészen pontosan mitől is lassúbb a gép valamint, hogy mire van szükség annak a felgyorsításához. Ha többet szeretne megtudni minderről, a Magna Digital honlapon bővebb tájékoztatást olvashat, valamint a munkatársak segítségét is kérheti. Természetesen, ha igénybe veszi a honlap szolgáltatásait, akkor sokkal könnyebb dolga lesz, hiszen a megbeszéltek alapján javítják meg a számítógépét, ráadásul a lehető legrövidebb határidővel.

spacer