Ínycsiklandó falatok

Sokan szeretik ezt a gluténmentes gofri receptet

Sajnos, egyre több embert érint a gluténérzékenység, ami tulajdonképpen a vékonybél krónikus, felszívódási zavarokkal járó megbetegedése, amit az egyes gabonafélékben található növényi fehérje, a glutén vált ki. De ezzel a kórral élhetünk teljes életet, sőt, olyan finomságokat fogyaszthatunk, mint például a gofri. Könnyen fel lehet dobni a szürke hétköznapokat egy ilyen édességgel.

Természetesen a megfelelő, nagyon jó recept lépésről-lépésre történő betartásával. A schaer.com weboldalon kiváló gofri recept található, ha ennek megfelelően készíti el a finomságot, biztosan szuper eredményt ér el. Sokan szeretik ezt a gluténmentes receptet, ugyanakkor még több érdekes, egészséges és tápláló ételt leírását olvashatjuk el az említett honlapon. Érdemes az oldalon böngészni, hiszen megtudhatjuk például, hogyan ismerjük fel a glutént a megvásárolni kívánt termékek csomagolásán található leírásban, tanácsokat is kapunk az élelmiszerek kiválasztásához.

Ez leginkább abból áll, hogy megkeressük a gluténmentes feliratot a csomagolás elején, valamint, ha ismeretlen összetevők szerepelnek a listán, jobb az adott terméket az üzlet polcán hagyni. A gluténmentes recepteket böngészve, olyan finomságokra akadunk, mint például a málnás piskótatekercs, ami nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Így, ha vendégeket várunk, hamar elkészíthetjük ezt a különlegesen ízletes édességet.

Ugyancsak itt lelhető fel a mogyorókrémes muffin, a szedres gombóc, a csokis kókuszos keksz vagy a klasszikus meggyes pite elkészítésének a leírása. Ezeket az édességeket tanácsos a gyerekeknek elkészíteni, még a hétköznapokban is, hiszen ezek lényegesen egészségesebbek, mint bármelyik csoki vagy fagylalt, amit az üzletből vásárolunk meg. A gofri pedig kifejezetten kedvence a kicsiknek, egy ilyen édességgel be lehet csábítani őket az udvarról vagy a játszótérről. Ráadásul nem kell hozzá túl sok összetevő, mert valószínűleg mindig van otthon tojás, vaj, tej, cukor, só, vaníliás cukor. Lepje meg a családját gluténmentes gofri vacsorával!

spacer