babaváró hitel

3 éves TB kell a babaváró hitelhez

A családalapítás csodás dolog, de sajnos nem mindenki tudja akkorra időzíteni a gyermekvállalást, ahogy azt szeretné és ennek sokszor anyagi okai vannak. Szerencsére az állam törekszik minden eszközzel támogatni a családokat illetve a fiatal párokat, házasokat, hogy bele merjenek vágni életük legnagyobb projektjébe.

A babaváró hitel felvételének lehetőségét nemrégen iktatták be és jelenleg úgy lett meghozva a szabályozása, hogy 2022 végéig vehető igénybe ez a fajta támogatás. A babaváró hitel esetében visszatérítendő támogatásról van szó, viszont, amennyiben a párnak 5 éven belül közös gyermeke születik vagy pedig örökbe fogadnak egyet, akkor mentesülnek a kamatok alól, így lényegében egy kamatmentes hitelről van szó.

Néhány feltételnek azonban mindenképpen meg kell felelniük a házaspároknak ahhoz, hogy igényelhessék a babaváró hitelt. Az egyik ilyen követelmény, hogy a feleségnek 41 év alattinak kell lennie, a másik pedig, hogy legalább a házasok egyik tagjának rendelkeznie kell legkevesebb 3 éves magyarországi TB jogviszonnyal.

Print Friendly, PDF & Email
spacer

Leave a reply