Szolgáltatás

Tudta? Van, ahol ingyenes a pályázatfigyelés

Ha egy alapítvány vagy vállalkozás beruházást szeretne, olyankor több alternatív lehetőség is kínálkozik a finanszírozási konstrukció kiválasztása során. Nyilvánvalóan mindenki arra törekszik, hogy az adott körülmények között a legkedvezőbb feltételrendszer keretében jusson pénzforráshoz, de ez nem annyira egyszerű. A Forráscentrum ingyenes pályázatfigyelő oldala még semmilyen elkötelezettséggel nem jár a regisztráción kívül. Érdemes ezekhez a szakértőkhöz fordulni segítségért, hiszen ők az ügyfeleiknek pályázatfigyelést és felvilágosítást is ingyenesen nyújtanak.

Így megtudhatjuk, hogy melyek az általunk elérhető vissza nem térítendő források, hitelek, illetve tőkelehetőségek. Ennek ismeretében már sokkal könnyebb kiválasztani a legjobbat. A szakértők általában havonta egy alkalommal küldik ki a pályázatokról, hitelekről és kockázati tőkéről szóló hírlevelet, azonban ha valamilyen fontos esemény, például új pályázati kiírás vagy kedvező hitelkonstrukció jelenik meg, arról azonnal tájékoztatják a pályázatfigyelésre feliratkozott ügyfeleiket.

spacer
spacer

Mennyi festék kell egy helyiség színezéséhez?

Az, hogy hány liter falfestékre van szükség egy szoba kifestéséhez, az egyik leggyakoribb kérdés, amit a felújítás előtt álló otthontulajdonosok feltesznek. A gyakorlatban ez nagyon könnyen megbecsülhető egyszerű számítással. Ahhoz, hogy kiszámítsuk mennyi festék kell a munkálathoz, először ismernünk kell a helyiség méreteit. Ezután a négyzetméterek kiszámítása nem más, mint a falak hosszának és a szoba magasságának szorzata. Ha van egy 4m x 5m szobánk, akkor az összes fal hosszának összege (4+4+5+5) összesen 18 m.

Ezután, hogy megtudjuk mennyi festék kell, még meg kell határoznunk a szoba magasságát. Ez legyen 2,6 m. Ahhoz, hogy megkapjuk a szoba területét m2-ben, megszorozzuk a kerületet (18m) a magassággal: 18m x 2,6m = 46,80 m2. Miután kiszámítottuk a felületet, ne feledjük levonni a nyílászárók területét. A következő lépés a festék kapacitásának ellenőrzése. A csomagoláson mindig szerepel, hogy mennyi festék kell 1 m2 felület festéséhez. Egyes bevonatokkal 1 literből 16 m2 felületet festhetünk le. Ami egy 3 literes vödörrel számolva 43,20 m2-t ad.

spacer
spacer

Mire kell figyelni hasplasztika műtét után?

Nem könnyű műtét a hasplasztika, mégis sokan bevállalják, mert számos előnye van. Újra feszes lesz a petyhüdt, lógós has, eltüntethetőek általa a fogyási és a terhességi csíkok, megszűnnek bizonyos egészségügyi problémák stb. A hasplasztika műtét után általában 1 éjszakát kell az operáló intézetben töltenie a páciensnek, további 4-6 hétig pedig célszerű egy speciális haskötőt is hordania (forrás: www.drfalus.hu).

Ennek több típusa létezik, a mini, a normál és a zsírleszívással kombinált hasplasztika. A mini hasplasztika módszer akkor ajánlott, ha csak a köldök alatti terület megfeszítése jelenti a célt. Ez az eredeti műtéthez képest egy kisebb beavatkozás. A normál műtét során a lógó bőrfelesleg és ezzel együtt a bőr alatti zsír kerül eltávolításra.

spacer

A szekcionált garázskapu elemek előnyei

A szekcionált garázskapu egy rendkívül kényelmes, biztonságos és helytakarékos megoldás. A szekcionált garázskapu elemek ugyanis csuklópántokkal vannak összeillesztve és nyitáskor tökéletesen odasimulnak a mennyezet alá. A konstrukció előnye, hogy nem foglal plusz helyet. Nincs szükség billenőtérre, és kifejezetten esztétikus megjelenésű, praktikusan használható a végeredmény.

A szekcionált garázskapu elemek emellett hőszigeteltek és szinte bármilyen igénynek megfelelően elkészíthetőek. Például ablakkal vagy ablak nélkül, színben és textúrában rendkívül nagy változatosságot hagyva, a megrendelő igényeinek megfelelően. A szekcionált garázskapu lényege, hogy a garázs előtt és bent is tágas teret hagy. 

spacer

Mi az az önkéntes nyugdíjpénztár?

Az önkéntes nyugdíjpénztár kétségtelen előnye, hogy a többi megtakarítási módszerhez képest egyáltalán nem igényel szakértelmet, illetve a legnagyobb adóvisszatérítést garantálja az összes közül. Mit kell erről még tudni? Az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik legrégebbi nyugdíj-előtakarékossági forma.

A lényege, hogy az ember a pénzéből pénzpiaci eszközöket vesz meg azért, hogy aztán azoknak az értéknövekedése, azaz a pénz hozama nagyobb nyugdíjat eredményezzen. Milyen költségekkel jár ez? Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségelvonása sávos. Mindez annyit jelent, hogy minél magasabb összeget különítenek el a tagok befizetéseiből a kiadásaik fedezésére, annál kevesebbet fizetnek be havonta.

spacer
spacer

Marketing tanácsadás: árak, területek, és egyéb hasznos tudnivalók

Minden üzletember azt szeretné, hogy a vállalkozása sikeres legyen. Ehhez az online tér lehetőséget biztosít, de szükség van egy jól felépített stratégiára és szakmailag jól felkészült szakemberre. A marketing tanácsadás gyakorlatilag a marketing minden területét lefedheti. Minden vállalkozás különböző, ezért egyénire szabott tervet kell alkalmazni. Boóc Péter online marketing szakember több mint 10 éve dolgozik a szakmában, az ügyfelek visszajelzései alapján sikeres munkát végez.

Pontosan tudja, hogy milyen technikai módszereket kell alkalmaznia ahhoz, hogy egy cég sikeressé váljon. Amennyiben szeretné Ön is fellendíteni az online vállalkozását, keresse bizalommal! A marketing terv kialakításához a szakértőnek ismernie kell néhány adatot, ezért egy kérdőívet kell kitöltenie. Ez alapján elkezdődhet a közös munka. A SEO szakember több mindenben a segítségére lehet, a Google hirdetésektől kezdve, a közösségi média oldalain megjelenő kampányokon át a komplex marketing stratégia kivitelezéséig.

spacer

A nyugdíj előtakarékosság megszüntetésének a menete

Mi a helyzet akkor, ha a nyugdíjjogosultság előtt szeretnénk valamiért megszüntetni valamelyik nyugdíj előtakarékossági megoldást. A Grantis szerint a nyugdíjbiztosítás például bármikor megszüntethető, azonban erre külön adózási szabályok is vonatkoznak. Tehát érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik megtakarítási formát választjuk a három közül. Ez esetben a rendelkezésünkre áll a már említett nyugdíjbiztosítás, a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és az önkéntes nyugdíjpénztár.

Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, amelyek alapján el lehet dönteni, hogy melyik jelenti a megfelelő választást. A döntést egyáltalán nem szabad a véletlenre bízni, sőt, érdemes előtte egy szakemberrel is tárgyalni ebben a témában, mert így minimalizálható a valószínűsége annak, hogy egyszer a megszüntetésre kerül a sor. Pedig előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva úgy döntünk, feltörtjük a nyugdíj-előtakarékosságot vagy megszüntetjük azt. Ez esetben az adózással kell számolni.

spacer