Lakásvásárlás kedvező feltételekkel

A CSOK jelenti a kiutat

Vannak olyan párok, akik a rossz anyagi körülményeik miatt nem mernek gyereket vállalni. Az állam viszont a CSOK formájában jutalmazza azokat, akik a gyerekek mellett döntenek. Ezzel a támogatással jelentős összeghez lehet hozzájutni, amit lakáscélokra lehet fordítani.

A lakáshitel és a CSOK között viszont jelentős különbségek vannak, mivel ez utóbbi egy vissza nem térítendő támogatás, míg az előbbit törleszteni kell egészen a futamidő végezetéig.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy csak úgy be lehet sétálni a gyermek keresztlevelével az első bankba és máris kisétálhatunk több millió forinttal egy aláírást követően. Mint bármelyik banki hitel, ez is feltételekhez kötött, ráadásul ezek bankonként változnak.

Itt már elkezd bonyolódni a dolog, ezért nem árt felkeresni egy CSOK szakértőt, aki segít eligazodni a hivatalos ügyintézés útvesztőjében. Aki nem követte napról-napra az eseményeket a CSOK-al kapcsolatban, az talán nincs is tisztában azzal, hogy a megjelenése óta mennyi változást eszközöltek a támogatás feltételeit illetően.

spacer