gyorstöltők

A gyorstöltők technológiájának előnyei

Ha 2020-ban vásárolunk mobiltelefont, akkor a teljesítmény, a képminőség és a memória kapacitás mellett, az autonómia is fontos tényezővé válik mindnyájunknak. De egy nagyteljesítményű akkumulátort hosszabb ideig kell tölteni, ezért a gyorstöltők szintén fontos kiegészítőkké váltak.

Az energiával való feltöltés sebessége korábban az okostelefonok egyik fő problémája volt, de ezt a gondot az erősebb töltők kiadása egy csapásra megoldotta.

A modern gyorstöltők megnövelték az áramerősség és a feszültség sebességét. A különböző szabványoknak megfelelően, képesek elérni akár a 20V és 5A teljesítményt is. Átlagosan félóra alatt töltik fel az okostelefonokat, vagyis háromszor gyorsabban, mint a hagyományos adapterek.

A kapacitásukat 3 paraméter határozza meg: a Volt (V – feszültség mértéke), az Amper (A – áramerősség) és a Watt (W – teljesítmény). De nemcsak a gyorstöltők paraméterei azok a tényezők, amelyek befolyásolják a feltöltés sebességét. Az okostelefon részéről adott reakció majdnem ugyanolyan lényeges.

spacer