A kineziológiai tapasz használata a fájdalmak enyhítésére

Ha szeret sportolni, akkor jól tudja, hogy néha bizony fájdalommal is jár ez a tevékenység. A kineziológiai tapasz segít ezeknek a fájdalmaknak az enyhítésében, miközben beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A kineziológiai tapasz használata 1979 óta folyamatosan népszerűbbé vált, mivel az ínhúzódások, ízületi problémák vagy a duzzanatok sokszínű megnyilvánulására is enyhülést jelenthet.

Annak érdekében, hogy a megfelelőt válassza ki, több színben is megtalálhatóak a pamutból készült, légáteresztő, öntapadó szalagok. Koreából hozzuk, hogy a kineziológiai tapasz minősége kifogásolhatatlan legyen, ugyanis a keleti népeknél ennek használata sportolás közben bevett szokássá nőtte ki magát.

Az optimális felhelyezés fontos annak érdekében, hogy a kívánt eredményt érjék el és a megfelelő receptorokra hatva, beindítsák a szervezet öngyógyító folyamatait. A kineziológiai tapasz hétköznapi fájdalmakra is alkalmazható, mint a menstruációs görcsök kezelése vagy a szúnyogcsípések által létrejött duzzanatok mérsékelése.

spacer