A modern TV távirányító sokáig fejlődött

El sem tudjuk képzelni, hogy mekkora utat járt be egy olyan kis készülék, amilyen a televízió vezérlője, egészen addig, hogy a mai formában megjelenhessen. Manapság teljesen természetesnek vesszük, hogy amikor be akarjuk kapcsolni a képernyőt, akkor egyszerűen fogjuk és a TV távirányító használatával elindítjuk azt. Tíz évvel ezelőtt ez még nem ment ilyen egyszerűen.

Talán nagyapáink még emlékezhetnek arra az időszakra, amikor csak kézzel lehetett vezérelni a programokat a készüléken. Elég sok idő telt el addig, amíg megjelentek az első alapfunkciókat tudó TV távirányító készülékek. Eleinte bármennyire is fura, ezeket egy kábel kötötte a képernyőhöz, de ez elég nagy elégedetlenséget szült a használók körében, ezért hamar megkezdődtek a fejlesztések.

Teltek múltak az évek, valamint a újítások is sorra kerültek ki, míg végül megjelent a mai formában ismeretes TV távirányító. Csak olyan esetekben tudjuk átérezni az a régi problémákat és értékelni a vezérlőt, amikor az valami oknál fogva meghibásodik és mindent a készüléken kell kapcsolgatni.

spacer