versek

A versek szélesítik a látókört

Közismert, hogy az olvasás javítja a koncentrációt, fejleszti a memóriát és bővíti a szókincset. A versek ebből kifolyólag előnyére válhatnak az embereknek.

A memóriafejlesztés történhet tanulás, unaloműzés, lazítás, kikapcsolódás, kalandozás, valóságból való menekülés, önfejlesztés céljából. A technológia fejlődésével egyre több lehetőség, illetve eszköz elérhető, amelyek segítségével egyszerűen keresgélhet a szerzemények között. Ilyen például a laptop, a telefon, a tablet, a számítógép, stb.

A versek olvasása minden tekintetben előnyös. A tanulmányok kimutatták, hogy gátolja, lassítja az Alzheimer-kór, valamint a demencia kialakulását. Mozgásban tartja, aktivizálja az agyi területeket.

Az agy úgy működik, mint bármilyen izom a testben. A megfelelő gyakorlatokkal egészségesen, aktívan tartható. A stresszes napok folyamán sok probléma felgyűlhet. A versek ilyenkor segítenek leküzdeni a gondokat, a nehézségeket és kikapcsolódást nyújtanak, ezáltal nyugodtabb és sokkal jobb lesz a közérzete.

spacer