Aromaterápia növényi kivonatokból

A természetes, növényekből készült illóolajok széleskörűen felhasználhatók. Akár fürdővízben, de valamilyen hidegen sajtolt olajjal is keverhetők. Ez utóbbi kiválóan felhasználható masszázshoz. Ilyen esetben érvényesül az illóolaj aromaterápiás hatása. Ugyanis ezen természetes olajok illata az aromaterápia alapját képezi.

Amennyiben házilag szeretnénk ezt végezni, mindenképp nézzünk utána, hogy melyik olaj mire javallott. De az is megbízható módszer, ha valamelyik olaj illata kellemes számunkra, akkor bátran használjuk.

Egy dologra kell figyelni, hogy az illatolajok nem növényi kivonatok, tehát nincs semmilyen hatásuk. Kár volna egy ilyen illatolajat belekeverni egy jó minőségű jojoba vagy világos szezámolajba. Télen párologtatóban is élvezhetjük az aromaterápia kedvező hatásait. Igaz, hogy a természetes illóolajok ára magasabb, de hatásuk megbízható.

Webáruházunkban csoportokba is foglaltunk néhány fajtát. A leggyakoribb felhasználás alapján készítettünk elő náthastopp és légfrissítő csomagot, amely több olaj kombinációja. 

spacer