Az alkoholos italok megjelenése

A történelem során, az alkohol mindig fontos szerepet töltött be. Sőt mi több, az alkoholos italok néha sorsfordító és történelem-befolyásoló szereppel is bírtak. Már a kezdetektől jelen vannak az emberiség történetében a kisebb-nagyobb alkoholtartalommal rendelkező italok.

Talán a bor- és a sörkészítés jelent meg a leghamarabb, de az égetett szeszes italokra sem kellett sokat várni. A gabonatermesztéssel szinte egy időben megjelentek a gabona erjesztésével és lepárlásával készült erős alkoholos italok is.

Ma már számtalan formája van ezeknek. Készülhetnek gabonából, gyümölcsből vagy bármilyen növényi anyagból, amelyiknek magas a cukortartalma. Ma már az italboltok polcain számtalan változatban és ízesítésben megtalálhatóak ezek a termékek, amelyeket előszeretettel fogyasztunk ünnepi eseményeken és más alkalmakkor is.

Az alkoholos italok mindenképpen hatással vannak az emberi szervezetre. Hogy ez a hatás pozitív vagy negatív, azt többnyire az elfogyasztott mennyiség és minőség határozza meg.

Print Friendly, PDF & Email
spacer

Leave a reply