Az amerikai ablak ideális a kicsi lakásokban

Az ablakok kinyitása és becsukása gyakran elég problémás lehet a kisebb alapterületű lakásokban, ahol minden centiméter ki van használva. Az ilyen helyeken kiváló megoldást jelent az amerikai ablak, ami hazánkban még csak most kezd elterjedni.

Az amerikai filmekből mindenki számára ismert tolóablakok rendkívül praktikusak és még dekoratívak is. Így nem gond, ha egy alacsony szekrényt teszünk az ablak elé, amire pakolni is lehet, mert nem zavarja az ablak kinyitását és becsukását.

Akár az ablakpárkány is kihasználható cserepes virágok vagy fűszernövények tárolására. Az amerikai ablak esetében is több típust különböztetjük meg. A klasszikus, egy emelőpaneles nyílászáró mellett, létezik két-, illetve hárompaneles is. Bár ez utóbbi esetben csak két panel mozgatható, a harmadik rögzített.

Vannak olyanok, amelyek felfelé nyithatóak és vannak olyanok is, amelyek oldalirányba mozgathatóak. Az amerikai ablak is megtalálható fa, műanyag vagy akár fémkeretes változatban. Így nem lesz nehéz megtalálni azt a nyílászárót, amire szüksége van.

spacer