Bulis megjelenés színes kontaktlencsével

Halloween partik vagy a farsang időszakban lendül fel a minél ijesztőbb maskarák forgalma. A meghökkentő megjelenést sokan színes kontaktlencse viselésével tetézik. Így találkozhatunk vérfagyasztó pillantású vámpírral is akár, hiszen nem mindennapi dolog piros vagy lila színű szempárt látni.

Nem tűnik veszélyesnek ez a vicc, igazán belefér a parti kereteibe, de aki nem szemüveges, nem tanulta meg a színes kontaktlencse helyes használatát, még optikusnál sem volt, hogy megvizsgáltassa a szemét, hogy hordhat-e egyáltalán kontaktlencsét, az bajba kerülhet.

Rövid idő alatt is sérülést okozhat a szemnek egy nem megfelelően felhelyezett színes kontaktlencse. Amikor a buli forgatagában egészítenék ki vele a jelmezt, ahol a megfelelő higiénia betartására sem adott minden körülmény, megfertőződhet a szem és be is gyulladhat.

Baj történhet akkor is, ha megfelelő óvatossággal jár el a tulajdonos, de nem megfelelő a vásárolt színes kontaktlencse, ha nem passzol a szemgolyóra, vagy mérgező anyagokat tartalmazó terméket rendelt az internetről.

spacer