Ipari ventilátor gyárakban, üzemekben

Azt már mindenki tudhatja, hogy nyáron a nagy melegben mennyire fontos a test lehűtése, kívülről és belülről egyaránt. Azonban nemcsak a testünket kell hűteni, hanem a berendezéseket, munkagépeket, helyiségeket is valamilyen géppel, de még az ipari területeket is, valamilyen ipari ventilátor segítségével.

Ezek a berendezések azért kapták az ipari ventilátor nevet, mert vagy terjedelemben, vagy pedig teljesítményben nagyobbak, erősebbek.

Kifejezetten olyan helyiségekben használják, ahol erőteljesebb hűtésre van szükség. Ezek a helyek lehetnek gyárak, raktárak, műhelyek, hangárok, vagy bármilyen nagyobb kiterjedésű épületek. Ahhoz, hogy az ipari ventilátor optimálisan működjön, sok energiát használ fel, mivel nagyobb motorral és mozgórészekkel rendelkezik.

Ez természetes és nem is lehet összehasonlítani egy szobába használatos változattal. Sok helyen, ahol nincsen nagyteljesítményű ipari ventilátor, túlmelegednek a gépek, ami egyrészt balesetveszélyes, ráadásul a munkafolyamat is lelassulhat vagy megállhat.

spacer