fémdetektor

Mindig hasznos lehet egy fémdetektor

Sok különleges hobbi létezik, amik között tetszés szerint lehet válogatni. A szabadban való időtöltés nemcsak a friss levegő élvezéséről szólhat, hanem valamilyen igazán aktív tevékenységről ugyanúgy. Az emberek elég gyakran szórnak el különféle fém tárgyakat, amiknek a megtalálása valóban érdekfeszítő tevékenység lehet. Ezek felkutatásában komoly segítséget nyújthat egy profi fémdetektor, ami különféle érzékenységi fokozatokkal rendelkezik.

Egy ilyen berendezéssel többet érhet el bárki, mint az elveszített fülbevaló vagy kocsi-, lakáskulcs megtalálása. Természetesen néha pont ez a legfontosabb, ezért aztán megéri már csak ezért tenni róla, hogy legyen lehetőleg mindig kéznél a könnyen használható fémdetektor.

Valódi kincseket, régi érméket, leleteket is van esély vele felfedezni. Egy igen hatékony típus a Garrett Ace 200I fémkereső. 25 cm mélységig képes feltérképezni az ott megbúvó dolgokat. 6,5 kHz-es munkafrekvenciával dolgozik és mindösszesen 1,27 kg a súlya. Bárki elboldogul egy ilyen fémdetektorral, és csak a szerencsén múlik, hogy mire bukkan rá.

Egyre kedveltebb időtöltés a mágneshorgászat

A fémkeresés egy másik metódusa a mágneshorgászat. Az elnevezése nem véletlen, hiszen tényleg egy mágnessel történik és vízben. Patakok, folyómedrek, kisebb tavak, de akár csatornák, árkok, gödrök is megcélozhatók ilyen szempontból. A mágneshorgászat célja többféle lehet.

Vannak, akik csak szórakozásból űzik, hogy megtudják miket lelhetnek fel adott helyeken, míg mások kifejezetten azért végzik, hogy területeket tisztítsanak meg, vagy akár érdekes holmikra bukkanjanak, amiket pénzzé tehetnek. Ami viszont biztos, hogy a mágneshorgászat tényleg egy izgalmas tevékenység, mert sosem lehet tudni, hogy mégis mi fog a „horog” végére akadni.

A felszerelés kiválasztásánál érdemes figyelembe venni több tényezőt. Ilyen többek között a vonzó- és tartóerő. A stabil felfogatásra is gondolni kell. Tóban való horgászatnál megeshet, hogy végül csak autóval lehet a partra húzni a „kapást”. Ha valamit, akkor ezt nem lehet megunni.

spacer