Mobil klíma, lehet kompromisszumos megoldás

Az egyszobás, alig 30 négyzetméteres lakásba óriási befektetésnek számít egy klíma berendezés. Ráadásul, ha bérleti jogon lakja a lakást, az még jobban megnehezíti a légkondicionáló szerelését, mert a tulajdonos jóváhagyása nélkül nem fúrhat-faraghat.

De ne csüggedjen, mert Ön sem kell a nyári meleget tűrnie, hiszen a mobil klíma megoldhatja a gondjait! Könnyen telepíthető, nem igényel szakember segítségét. Működésük alapján két változatuk van a kereskedelembe. Az első a gégecsöves, aminek a kondenzátor része a szobában van és a meleg levegőt a ventilátor egy széles gégecsövön fújja ki.

Hátránya, hogy a kondenzátor zajos működésű, a gégecső kivezetése körülményes. A második megoldás, a split rendszerre emlékeztet, itt a kondenzátor a lakáson kívül van és a hűtő folyadék egy hajlékony csőben tér vissza a beltéri hűtőegységbe.

Mindkét megoldásnak vannak hátrányai, nem éri el a normál klímák hatásfokát. Ellenben egy jól megválasztott mobil klíma, lehet a nyári nehéz napokra kompromisszumos megoldás. Tulajdonképpen mindent tud, mint egy átlagos klíma berendezés, akár fűthet is vele az ember.

spacer