Sátor ponyva az alkalmas menedék készítésére

Lehet tél vagy éppen nyár, sokszor vágyunk ki a friss levegőre. Vannak olyan alkalmak, amelyeket nem lehet a lakásban rendezni, ezért szükségünk lehet egy olyan kinti helyiségre, amely bizonyos mértékig zárt, de mégis átjárja a kellemes kinti levegő. Megfelelő szakértelemmel vagy ügyességgel, elegendő sátor ponyva termékkel rendelkezve könnyedén megoldhatjuk a feladatot. Lehet egy nyári falunap vagy éppen egy téli kerti parti, alkalmas helyiséget tudunk összerittyenteni a megfelelő alapanyagokból.

Ha éppen nyár van, és a meleg elől akarunk árnyékot kialakítani vagy éppen az eső elől menedéket építeni, nem szükséges nagy észcsavarás és pár oszloppal megoldhatunk mindent. Amennyiben vannak fák a környéken, még az is lehet, hogy erre sem lesz szükségünk, csak elég hosszú és erős kötelekre. A sátor ponyva nagyon ellenálló, ezért nem kell attól tartani, hogy egy kis eső kifog rajta. A megfelelő rögzítés azonban nem árthat, mert a nyári esőket gyakran követhetik heves széllökések, amelyek belekapva az anyagba, messze repíthetik gyenge kifeszítés híján. A tél elérkeztével nem kell azonban lemondanunk a kinti szórakozásokról és bulizásról.

Megfelelő váz kialakításával és alkalmas sátorponyva anyag felhasználásával nagyon kellemes kis kinti teret alakíthatunk ki. Ilyenkor azért lehet jobb megoldás a váz készítés, mert nem csak arra van szükségünk, hogy felülről ne érkezzen váratlan meglepetés, hanem nem árthat az sem, ha az oldalról befújó hideg szeleknek is valamilyen mértékben útját álljuk. Nem kell kimondottan nagy szaktudás a kialakításhoz, mert pár rigli megfelelő összeillesztése bőven elég az alkalmas váz barkácsolásához.

A legtöbb sátorponyva anyag nagyon ellenálló a hőhatásokkal szemben, így az akár mínusz harminc fokot is tartósan kiállja. Mostanság nálunk ilyenre nagyon ritkán van lehetőség, de sosem lehet tudni, hogy mikor lesz ismét recsegős a tél. Legyen azonban mínusz harminc vagy éppen plusz hetven fok, a sátorponyva anyag bőven kitart minden évszakban, és lehetőséget biztosít a számunkra, hogy a hideg szelek elől vagy a forróság elől menedékként szolgáljon.

spacer