Sohasem hiányozhat a téli autógumi

Azok, akik nem tartják épp annyira fontosnak a télen használatos abroncsot novembertől kezdődően, jó, ha észben tartják, hogy ennek az alkalmazását törvény is kötelezi. A téli autógumi kedvező adottságai rossz időben vitathatatlanok. Ezek különleges, lágyabb szilika-gumikeverékből készülnek, amelyeknek köszönhetően még nagyon alacsony hőmérsékleten is megfelelően tapadnak, legyen szó nedves, havas, jeges útról.

Azt azonban minden sofőr észben kell tartsa, hogy rossz útviszonyok esetén kötelező lassabban menni a szokásosnál, és kanyaroknál kétszeresen vigyázni kell. Azért is kötelező ezeket a gumikat feltenni már novemberben, mert a nyári változatok hideg útfelületen merevvé, rugalmatlanná válnak, és emiatt sokat veszítenek tapadásukból.

Nem meglepő, hogy ezért az ezekkel történő vezetés kockázatossá válik, és megnő a balesetveszély kockázata is. Teljesen világos, hogy a téli autógumi a jeges, havas, hókásás utakon épp annyira fontos, mint például a hólánc hihetetlen nagy hóban, meredek úton. Ezt minden sofőrnek észben kell tartania.

spacer