Sokak számára kihagyhatatlan a gluténmentes kenyér

A reggeli az egyik olyan fontos étkezés, amelyet nem szabad kihagyni. Sok szakember tartja ezt az állítást. Mások pedig az ebédre és a vacsorára tartják fenn ugyanezt. A lényeg, hogy rendesen étkezzünk, és a főfogások mellé kísérőnek akár gluténmentes kenyér lehet a társítás.

Ez főként, de nem csak azok számára lehet fontos, akik úgynevezett lisztérzékenységben szenvednek. Ez annak tulajdonítható, hogy a szervezetük nem tolerálja megfelelően a hagyományos búza-, árpa- és rozslisztből készült termékeket. Mivel ezek a gabonák nagy mennyiségben tartalmaznak glutént, ezért olyan alternatívákat szoktak keresni, amelyekből ez szinte teljesen hiányzik.

Szerencsére sok ilyen lehetőség van, ezért nem kell attól tartanunk, hogy nem találunk számunkra megfelelő alapanyagot, amiből otthon is készíthetünk bármilyen ínyencséget, ami akár lehet az étkezések mellé elengedhetetlen gluténmentes kenyér. Bármely nagyobb áruházban találhatunk rizsből, amarántból vagy akár kölesből készült lisztet, de akár az interneten keresztül is rendelhetünk ilyet.

spacer