Szakemberek dolga a télikertek építése

Ha a közeljövően kezdetét veszi a szakemberek által végzett télikert felhúzása, akkor előtte fontos döntéseket kell meghoznia. A télikertek építése előtt komolyan el kell gondolkozni azon, hogy milyen anyagból is épüljön fel az új helyiség. Ezen helyek megalkotásakor legtöbbször a műanyag, fa és az alumínium jöhet szóba. Pár évtizeddel ezelőtt a hozzáértők szívesen ajánlották az érdeklődőknek a fát, azonban ez gyakran igen drága is lehet, és nagyon profik kell legyenek a szakik, hogy tökéletes munkát végezhessenek.

A gondot az jelenti, hogy a nem megfelelően elkészített és kezelt szerkezetek összeszáradnak, kifakulnak és tönkremennek egy idő után. A télikertek építése esetén ezt kötelezően észben kell tartani. Épp ezért, a fa helyett jobb választás a műanyag. A PVC ablakok és ajtók megjelenésével világossá vált, hogy ezek olyan gazdaságos, tartós és megbízható szerkezetek, amelyekre a télikertek építése során nagy szükség lehet. Ezek nagy előnye, hogy sok évtizeden keresztül megtartják eredeti formájukat és az idő sem fog ki rajtuk annyira, mint a fán. Persze a technológia fejlődése nem állt le a műanyagnál. A komolyabb eszközök és megoldások kiválasztása előtt érdemes megjegyezni, hogy a télikert m2 ára nőhet attól függően, hogy milyen területen kerülnek elhelyezésre az eszközök. Manapság olyan fakonstrukciók mellett is leteheti az ember a voksát, amelyek vetekedni tudnak a műanyag kiváló tulajdonságával. Ez pedig befolyásolja, hogy milyen lesz a télikert m2 ára. Minél profibb az alapanyag, annál nagyobb lesz a kiadás.

Az ilyen fakonstrukciók esetében érdemes kitérni a natúr hatás és a környezetbarát jelleg közötti eltérésre. Ugye a fa nyílászárók és fából készült télikert megrendelői szeretik a természetes anyagokat és azt, hogy ezzel a természet mintha a télikertben jelen lenne. Annyit még tudni kell, hogy a fából készült szerkezetek egy részét rönkfából készítik, ami nem épp egy környezetbarát megoldás. Szerencsére vannak olyan megoldások, amelyekkel a fent említett igények teljesíthetőek, és közben a természetet sem károsítja a választásával a megrendelő.

spacer