hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése

Szakemberre bízandó a hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése

Az Energetika 2020 vállalja az általa tervezett és árusított Zehnder termékek telepítését is. A hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése mellett pedig, igényelhető a karbantartás és a javítás egyaránt. Legtöbbször a telepítés az új épületek esetén szokott felmerülni. Ez az egész procedúra négy vagy öt lépésre osztható.

Az első az alapozás. Ekkor történik a talajhőcserélő telepítése és a KPE cső fektetés. A második lépés a hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése során, a falazás, amikor a levegő be- és kilépési pontjának előkészítése történik. Ezt követi a födém szerelés, természetesen csak akkor, ha a csövek itt futnak.

Az utolsó előtti feladat a gép elhelyezése és a végére marad a mérések elvégzése, illetve a beszabályozás, jóval a beköltözés előtt. A jó minőségű hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése akár saját kezűleg is megoldható. Ebben az esetben a szellőztető rendszer egyes elemei illeszkednek egymáshoz, könnyen és gyorsan összerakhatók.

Gondok csak nagyon ritkán fordulnak elő. Érdemes pár szóban kitérni a beüzemelésre is. Ez valóban megköveteli a szakember tudását és tapasztalatát, főleg a mérés és a beszabályozás részhez. A cégtől beszerezhető az entalpiás hőcserélő is. Ezzel egyszerűen lehet hasznosítani a levegő páratartalmát. Normál masinákkal ez a folyamat nem megoldható.

Nagyon népszerű napjainkban a lemezes kialakítású entalpiás hőcserélő. Leginkább a téli, hidegebb időszakban tudja megmutatni ez a gép, hogy mire is képes. Ilyenkor ugye a levegő nagyon kevés párát tartalmaz. Ez még abban az esetben is így van, amikor a páratartalom a megszokottnál magasabb. Az entalpiás hőcserélő nagy előnye, hogy az képes a száraz, hideg levegőt felmelegíteni és párásítani is.

Az utóbbira a gép az elszívott levegő páratartalmát használja fel. Mindez pedig azt jelenti, hogy az entalpiás hőcserélő nem tud úgy párásítani, hogy nedvességet juttat a friss levegőhöz. Ezért sem nevezhető ilyen értelemben egy párásító berendezésnek. Ez a páratartalmat akkor tudja növelni, ha az adott épületben van nedvesség, például a tusolás, főzés vagy épp a ruhaszárítás miatt.

spacer