Születésnapi ajándék idősebb korban is

Minél idősebbek az emberek, annál kedvtelenebbül ülik meg a saját születésnapjukat. Sokszor hallani tőlük, amikor megkérdezik, hogy milyen meglepetést szeretnének, hogy nekik már nem kell semmilyen születésnapi ajándék.

Sokan bedőlnek ezeknek az úgynevezett trükköknek, amivel a saját koruk miatt érzett bánatot szeretnék érzékeltetni az ismerősökkel, így valóban nem adnak semmit a születésnapjára.

Viszont, akik fontosnak tartják a meglepetés erejét, ők mindenképpen valamilyen születésnapi ajándék ötlettel járnak-kelnek a fejükben, hiszen tudják, hogy ez valójában csak egy színjáték. Tisztában vannak azzal, hogy akár egy szál virág vagy egy bonbon is lehet meglepetést okozó, melegséget adó születésnapi ajándék.

Nem maga az ajándék a fontos, hanem az a figyelmesség, kedvesség, amivel közelednek egymás felé az emberek. Tudva lévő, hogy nem az ajándék értéke a fontos, hanem a barátság és a kapcsolat minősége. Ez adja meg magát az értéket. A születésnapi ajándék csak egy jelképes kifejezője ennek.

spacer