Bébijátékok

A bébijátékok szerepe a fejlődésben

A gyerekek már nagyon pici korban képesek bizonyos dolgokat megtanulni. Még járni vagy éppen ülni sem kell tudjanak hozzá, hogy a bébijátékok révén elsajátítsanak néhány olyan információt, összefüggést, amit a későbbiekben is hasznosíthatnak majd.

A különböző zörgők, színes, világító és többféle tapintású anyagot tartalmazó bébijátékok egészen korán foglalkoztatni kezdik a picik fantáziáját. Ahogy sikerül az első, kicsit még bizonytalan és ügyetlen, de akaratlagos mozdulataikat megtenni, máris próbálják azokat minél jobban megismerni.

Forgatják, dobálják, rázzák, sokszor meg is kóstolják ezeket, ami elképesztő felfedezéseket jelent a számukra. Valójában csak érdekli őket, hogy mik is azok a színpompás, zenélő bébijátékok, mire képesek, ehetők-e például, de közben ebből fejlődik ki az, hogy miként kell ténylegesen játszani valamivel.

Tehát érdemes minél hamarabb beszerezni néhányat a bébijátékok közül, mert csak elősegíthetjük a fejlődésüket ezekkel és biztosan semmi hátrányuk nem fog származni a jelenlétükből. Legfeljebb picit később fogják hasznát venni, mint gondolnánk, de előbb-utóbb úgyis betöltik majd a szerepüket.

spacer