champagne

A champagne fogyasztása napjainkban

Ha az újévi koccintásra gondolunk, szinte mindenkinek egy különleges, nemes ital jut az eszébe. A legtöbb színvonalas eseményen, születésnapkor, házasságkötéskor, sikeresen megkötött tárgyaláskor ezzel az alkoholos itallal koccintunk. A champagne az a fajta pezsgő, ami a gyártási helyének és elkészítési módszerének köszönhetően, értékes és elsőrangú itallá teszi.

Bár sokan azonosítják a kettőt, mégis különböző dologról beszélünk. Gyártásukra másfajta és szigorú előírások vonatkoznak. Olyan nemes borokat használnak fel az elkészítéséhez, amelyek könnyűek, kevés savat tartalmaznak ezáltal a párlat kifinomult, egyedi bukéval jutalmazza meg a fogyasztóit.

A champagne fogyasztási módja mindenkinek ismert, jól behűtve tökéletes megkoronázása a pillanatnak. Egyediségét az is bizonyítja, hogy nemcsak önmagában fogyasztható, de kiváló a száraz húsok, desszertek vagy halak kísérőjeként is. Rendkívüli eszenciájának köszönhetően, ezen ételek fogyasztásakor az ízek felerősödnek, így még egyedibbé válik az élmény.

spacer