nagytestű kutya

A nagytestű kutyák főbb jellemzői

Amennyiben Ön is azon morfondírozik, hogy konkrétan milyen kutyafajta lenne a legelőnyösebb, érdemes néhány fontos szempontot mérlegelni, elsősorban az állat méretére vonatkozóan. Hogy mindjárt az egyik legnépszerűbb kategóriával kezdjük, itt vannak a nagytestű kutya különböző fajtái.

Egyértelmű, hogy a legtöbb jövendőbeli gazdinak ezek a kutyusok jutnak eszükbe, ami talán nagyban annak is köszönhető, hogy az amerikai filmekben erre láttunk több példát. Ha egy családot képzelünk el, ráadásul gyerekekkel, a nagytestű kutya a legalapvetőbb választás. Rendszerint sokkal nyugodtabb természetűek, mint a kisebb állatok, habár muszáj átgondolni a mozgásigényüket és a hely szükségességét, amit be kell biztosítani a mindennapokban.

Praktikus, ha a gazdi jár biciklizni, esetleg futni, mert akkor tudja vinni magával az ebet. A nagytestű kutya nem a legideálisabb a kisebb lakásokba, hiszen az állatnak, de valószínűleg az embernek sem tesz jót az amúgy sem sok hely megosztása. Ezek a kutyusok rendszerint nagyon jó természetűek, ahogy azt már említették, így aki kifejezetten társas lényt keres, jól gondolkodik, ha ezen kategóriában szeretne nézelődni.

A nagytestű kutya típusai között is vannak olyanok, amelyek hajlamosabbak a betegségekre, de ennek az ellenkezője is igaz, így akár ez a szempont, tehát az érzékenység is átgondolandó, ha már választani szeretnénk. Kérjen tanácsot egy állatorvostól, esetleg mástól, aki jártas az egyes fajták jellemzőit illetően, de utána is olvashat a részleteknek, vagyis előbb mindig tájékozódjon!

spacer