növényi fehérje

A növényi fehérje rendkívül egészséges

Ha szeretne többet tenni az egészségéért, akkor itt a remek lehetőség! A növényi fehérje bevitelével levehető a terhelés az emésztőrendszerről és csökkenthető a koleszterinszint. Az állati proteinhez hasonlóan, segít az izomtömeg növelésében, illetve megtartásában.

Támogatja a csontok egészségét, emellett sok ásványi anyagot, valamint vitamint tartalmaz. Kiválóan serkenti az anyagcserét, a rostok lassúbb emésztésének köszönhetően. A pozitívumok közé tartozik az is, hogy nem foglal magába zsírokat, ezért az alacsony koleszterinszint révén óvja a szív és érrendszer egészségét. Növényi fehérje nagymennyiségben található a hüvelyesekben, mint például a lencsében, a borsóban és a babfélékben. A szója és a földimogyoró szintén gazdag forrásnak nevezhető.

Magas rost- és proteintartalmuknak köszönhetően gyors telítettség érzetet adnak, így a fogyókúrázóknak kifejezetten jó döntésnek bizonyulnak. A tofut is előszeretettel fogyasztják, hiszen nemcsak proteinben, hanem kalciumban is bővelkedik. A növényi fehérje mindenkinek ajánlott.

spacer