spanyolországi utazás

Spanyolországi utazási tudnivalók: hogyan érdemes készülni?

Meleg éghajlatával, idilli tengerpartjaival, Európa legélénkebb városaival és legizgalmasabb fesztiváljaival Spanyolország rendkívül népszerű utazási célpont. Több szempontot is érdemes végiggondolni egy spanyolországi utazás előtt. Szem előtt kell tartani néhány tényezőt annak érdekében, hogy valóban elmerülj a spanyol kultúrában és megtapasztalhasd az ország legjobbjait! Míg az új időzónákhoz való alkalmazkodás rendszeres kihívást jelent az utazóknak, a Spanyolországba látogatóknak meg kell szokniuk az ország késői menetrendjét.

A spanyol „délután” körülbelül 20 óráig tart, amikor a legtöbb étterem kinyit estére. A legtöbb spanyol csak később eszi meg a vacsorát, így a baráti társaságok és a családok jóval este 22 óra után étkeznek az ország számos részén, különösen Madridban, ahol köztudottan késői menetrend van. Minél előbb szinkronizálódsz ezzel, annál könnyebb lesz a legjobbat kihoznod a nyaralásból!

Ez különösen igaz, ha azt tervezed, hogy megtapasztalod az ország éjszakai életét, ami későn kezdődik és végződik, a bárok általában 23 órától telnek meg hétvégén, miközben sok spanyolnak eszébe sem jut, hogy éjjel 2 előtt elmenjen valahová bulizni. Spanyolország híres a tapasairól, de sok látogatónak nincs világos elképzelése arról, hogyan is működik az ország tapas-kultúrája. Míg sok tapas stílusú étterem létezik, a kisebb helyi bárokban általában kész darabok közül lehet választani, a választék pedig régiónként eltérő.

Az ország számos részén azonban ingyen is kaphatsz belőle, amikor italt rendelsz. Ez egy kis montaditótól (szendvicstől) vagy néhány olajbogyótól egészen egy jókora adag ételig változhat. Spanyolország legfinomabb ételei az ország északi részén kóstolhatóak meg, ahol a tapas ízletes pinchos formájában kapható. Míg sok külföldi látogató egyenesen Costa del Sol vagy Costa Brava felé veszi az irányt, az ország északi partját gyakran figyelmen kívül hagyják, főként azért, mert lényegesen nedvesebb és kiszámíthatatlanabb az éghajlata, pedig ez a hely is megér egy látogatást!

spacer