A penészes fal elleni küzdelem

A lakásban felgyülemlő pára sok kellemetlen dologhoz vezethet. Ilyenkor alakul ki a penészes fal, jönnek elő az allergiás reakciók. Ez ellen lehet küzdeni, hiszen amennyiben leredukáljuk a levegő páratartalmát az optimális szintre, akkor eltűnnek ezek a kellemetlen dolgok. A magas páratartalommal lehet küzdeni modern technológiai vívmányokkal vagy házi megoldásokkal.

A modern készülékek nagyon hatékonyak, hiszen gyorsan megfogatják a szobákban lévő levegőt és megszűrik a párától, baktériumoktól és egyéb kellemetlenségeket okozó anyagoktól. A penészes fal ellen is lehet ezekkel küzdeni, hiszen ha megszüntetjük a meleg környezetet, akkor nem tud kialakulni lakásunkban.

A penész kialakulása nem csak a falra és a bútorokra van káros hatással, hanem az emberi szervezetre is. A gombák levegőben való terjedésére sok ember reagál rosszul, így kialakulhatnak allergiák és egyéb légúti kellemetlenségek. A penészes fal ellen küzdeni kell, hiszen az egészségünk és a lakás épsége múlhat rajta. Ne hagyjuk figyelmen kívül.

spacer