repesztőlakk

A repesztőlakk szerepe a dekupázsban

A rengeteg dekorációs technika között különleges helyet foglal el a dekupázs. Ez a technika sokkal látványosabbá tehető az egy- vagy kétkomponensű repesztőlakk használatával, ami nagyon kifejező és általában meglehetősen szokatlan látványt nyújt.

Nagyon jó nézni, ahogy a gyönyörű repedések megjelennek a szemünk előtt és szinte lehetetlen levenni róluk a szemünket. Azonban sokan úgy vélik, hogy az egykomponensű repesztőlakkal való munka az egyik legnehezebb módszer. De ez csak akkor igaz, ha nem tudjuk, hogyan kell pontosan használni ezt az anyagot és mindent véletlenszerűen csinálunk. Az viszont tény, hogy ezt a festékréteget speciális módon kell felvinni.

Először is, ha ecsettel alkalmazzuk a festéket a felületre, nem kenhetjük le kétszer ugyanazt a helyet, mert a repedések azonnal elkezdenek kialakulni. Másodszor és talán ez a legfontosabb, a repesztőlakkot a lehető legegyenletesebben kell felvinni, hogy az alatta lévő festék ne üssön át rajta. Különösen igaz ez, ha világos háttéren szeretnénk sötét repedéseket létrehozni.

spacer