lebomló csomagolás

Lebomló csomagolás – egy lépés a tisztább világért

Napjainkban az ember meglehetősen nagy ökölógiai lábnyomot hagy az utókorra. Ezt a veszélyes hagyatékot azonban lehet mérsékelni apró, de rendkívül fontos dolgokkal is, a tiszta környezet érdekében. Példának okáért, a lebomló csomagolás az egyik. Összeszámoltuk már valaha, hogy életünk során mennyi műanyag hulladékot hoztunk létre csupán a termékek csomagolásával?

Bizonyára nem, de ha mégis megtennénk, akkor hihetetlen számok jönnének ki. Csupán egy hétvégi vásárlás során rengeteg műanyag zacskó kerül a bevásárlókosarunkba. A lebomló csomagolás ezért egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben. Pozitív tendencia, miszerint mind a legtöbb szupermarket lánc, mind pedig sok vásárló figyelmet fordít arra, hogy a termékek bio csomagolásba kerüljenek.

A lebomló csomagolás nem hagy maga után szeméthegyeket, hiszen belekerülhet a komposztálásra szánt szerves anyagok közé, tehát egyszerűen eltűnik nyomtalanul. A tisztább bolygó érdekében nem nagy fáradtság vagy anyagi ráfordítás az, ha szerves csomagolást használunk a műanyag helyett.

spacer