olajfesték

Az olajfesték sokrétű felhasználása

Sokaknak úgy tűnik, hogy ez az anyag mindig is létezett, pedig csak nemrégiben jelent meg a képzőművészet világában. Az olajfesték használata nagyon kényelmes a kezdő és a profi művészek körében egyaránt. Alapvetően az összes típusa növényi olajokból és természetes vagy nem természetes por pigmentekből áll.

A természetes pigmentekből készült olajfestékeket főleg a professzionális használatra készült termékcsaládok képviselik. Ezek meglehetősen drágák és főként a munkát hivatásszerűen végző festők és művészek eredeti remekműveinek elkészítésénél alkalmazzák.

Ha olajfestékkel szeretne festeni, ne feledje, hogy vannak olyan technikák, amelyek száraz festést igényelnek. Ez azt jelenti, hogy a képet legalább 1 hétig kell hagyni száradni, csak utána szabad tovább dolgozni rajta. A modern olajfestékek száradása 2 héttől akár 1 hónapig is tarthat, a vászonra felvitt anyag rétegétől függően. A jól megválasztott színpaletta lehetővé teszi mind a kezdő, mind a tapasztalt személyeknek, hogy korlátok nélkül dolgozzanak.

spacer