A finn szauna használata

A szaunázás hasznos lehet, azonban néhány dologra oda kell figyelni, mert a nem megfelelő használat nagyobb károkat okozhat, mint amekkora a haszon. A finn szauna aktiválja az immunrendszert, segít a méregtelenítésben és széppé teszi a bőrt.

Azonban eleinte egy rövidebb időtartamú, alacsonyabb hőmérsékletű szaunázás ajánlott. Fontos, hogy senki ne töltsön egyből sok időt a szaunában, hiszen a szervezet nincs hozzá szokva a nagyon magas hőmérséklethez. Ugyanakkor nem kell tovább a szaunában tartózkodni, mint ahogy a szervezet jelzi, hogy már nem bírja.

A megfelelő folyadék bevitel szintén elhanyagolhatatlan. Szaunázás után jót tesz a friss levegő és a mozgás, valamint egy hideg vizes zuhany teheti teljessé a kúrát. Heti egy-két alkalom a finn szaunában és máris úgy érezheti magát, mintha kicserélték volna. Mindenkinek kell egy kis pihenés, miért ne tenné meg ezt a szaunában?!

Próbálja ki, és rendelje meg otthonába is, hogy könnyen elérhető legyen! Amennyiben odafigyel a helyes használatra, csak a szaunázás pozitív hatásait fogja észrevenni.

spacer