Hogyan működik a napelem?

A technológiai fejlődés lassan követhetetlen sebességre kapcsolt, mivel egyik találmány követi a másikat. Minden területen nem tudunk ezekkel lépést tartani, de abban megegyezhetünk, hogy az energiaellátás nem az elhanyagolható kupacba tartozik.

A népszerű napelem rendszerek gomba módjára szaporodnak már a környezetünkben is. Természetesen ennek megvan az oka, a hatékonyság, a környezettudatosság és nem utolsósorban az önellátás lehetősége. Ki ne szeretné végre elfelejteni a sárga csekkeket, amelyek igen sok fejfájást okoznak mindenkinek?!

Kicsit kukkantsunk bele, hogy miként működnek a napelemek! A napelem a Napból érkező elektromágneses sugárzást elektromos árammá alakítja.

Ehhez nem kell más, csak egy kis napsütés és egy korszerű rendszer, aminek a beszerzése nem okozhat senkinek komoly problémát. Nem kevesebb, mint 25 év garanciát vállalnak a gyártók a napelem rendszerekre, ami igen hosszú idő. A valós élettartamuk akár 30-40 év is lehet. Ki ne szeretne 30 vagy akár 40 évig hátradőlni és nem gondolni a csekkekre? Természetesen mindez nem lehetséges befektetés nélkül, de ez minden bizonnyal megtérül.

spacer