Autófestékek

Autófestékek széles választékban

Az autókon lévő fényezés nagyon könnyedén megsérülhet, ám a manapság kapható autófestékek segítenek a kőfelverődések eltüntetésében. Amennyiben szeretné házilag helyrehozni a gépkocsiját, akkor nézzen szét a colorflotta.hu weboldalon! Az online áruházban elérhető autófestékek rendkívül pigmentáltak, így biztos lehet benne, hogy jól fednek. Amennyiben mindegyik terméket az ajánlásoknak megfelelően fogja használni, nem éri csalódás. Ha egy kisebb kőfelverődés okozta sérülésről van szó, akkor csiszolással és alapozással könnyedén el tudja tüntetni.

Azonban figyeljen oda a megfelelő sorrendre! Az elsődleges és talán mondhatjuk, hogy a legfontosabb része az autófestésnek a minőségi alapanyagok használata és a megfelelő előkészítés. A tökéletesen tiszta és sima felületű alap itt is nagyon fontos. Lényeges, hogy kiválassza a megfelelő technológiát. Vannak kétkomponensű poliuretán alapúak, egykomponensű és metál-bázis változatok is. Ha nem tudja, hogy melyiket lenne érdemes választania, akkor kérje ki a szakemberek véleményét! A webáruház kollégái biztosan tudnak segíteni a vásárlás során. Ráadásul a megfelelő összetételű terméket is segítenek kiválasztani.

Mikor következnek az autófestékek?

A kérdés bár furcsa lehet, de fontos megemlítenünk, hogy az autó polírozása és újra festésének legutolsó része, amikor a szakértő már a végső réteget viszi fel a karosszériára. Újra festésre lehet szükség például kőfelverődésnél vagy akkor, ha valamilyen oknál fogva megsérül az autó egyik eleme. A magas minőségű autófestékek biztosan a segítségére lesznek, hogy a jármű újra a régi fényében tündökölhessen. Ha belevág az otthoni autófestésbe, akkor először alaposan mossa le az autót! Amikor már tiszta a kezelni kívánt felület, akkor látni fogja, hogy milyen súlyos a sérülés. Mérje fel annak mértékét és válassza ki a megfelelő technológiát!

Azzal érdemes tisztában lennie, hogy az autófestés több rétegből áll. A nyers fémre, ami már le van csiszolva és rozsda ellen is kezelve van, fel kell vinni az alapozóréteget, a fedőszínt, majd a metál fényezést. Ezeket mind-mind több rétegben szükséges felhordani. Amennyiben csak nagyon kisméretű a hiány, lehet kapni kifejezetten az autó színkódjához kevert autófestékeket. Ezeket csak a kisméretű foltokra kell felvinni. Természetesen arra figyeljen oda, hogy egyszerre ne használjon túl sok festéket, hiszen akkor ki fog türemkedni az eredeti karosszériából, ez pedig már szemmel látható lesz, ami esztétikailag nem olyan megnyerő.

Az autófestékek kiválasztása bonyolult?

Ez attól függ! Ha komplett elemeket kell újra festeni, lakkozni vagy alapozni, akkor megbonyolíthatja a folyamatot a megfelelő rétegek felvitele. Az autófestékek flakonos változatban is elérhetőek, ráadásul ilyen formában a felvitelük is egyszerűbb. Amennyiben ismeri a jármű színkódját, akkor a fentiekben említett weboldalon kérjen szakszerű segítséget a megfelelő festék kiválasztásához! Természetesen sokszor előfordul, hogy egyszerűen nincs meg a kód ahhoz, hogy ki tudják keverni a szakemberek. Viszont a Colorflottának van spektrofotométere, amivel könnyedén tudják azonosítani a tökéletes színt.

Ha nemcsak emberi szemre szeretne hagyatkozni a választáskor, ami nem pontos, akkor a szakértők informatikai technológiát hívnak segítségül. A metál-bázisú autófestékek gyöngyház fénnyel is elérhetőek. Ezek autófényezéshez kiválóak. Amikor színkódot ad meg, akkor azt ne az autó forgalmi könyvéből böngéssze ki, hiszen az nem megfelelő! Fontos megemlíteni, hogy az autófestékek használata előtt, a termékeket 50 %-ban hígítani szükséges valamilyen bázissal, a jobb végeredmény érdekében. A festék vagy a lakk felvitelét pisztollyal a legkönnyebb elvégezni, hiszen egységesebben tudja vele fújni a rétegeket. Ezek a szórófejes termékek egyszerre csak nagyon vékonyan permetezik ki a festéket, azonban a végső csiszolás itt sem maradhat el.

Hajszálkarcokra is jók?

A különböző kisebb sérülések egyszerűbben eltakarhatóak a festékek segítségével, mint a mélyebb rétegeket érintő karcolások. Amennyiben csak hajszálkarcokról van szó, akkor az autófestékek jelenthetik a megoldást. Természetesen, ha nem mer hozzákezdeni, ami nem is csoda, hiszen roppant kényes folyamatról van szó, akkor kérjen segítséget egy karosszérialakatostól! A sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberek biztosan helyre tudják hozni a lepattogzásokat, karcokat és a mélyebb sérüléseket is el tudják tüntetni.

Az autó letisztítása után el kell távolítani a sérült elemet, majd le kell csiszolni a fémet. Ezután következhet az alapozás, amit szintén le kell csiszolni. Majd rákerül a festék, több rétegben. Az autófestékek felvitele után ismételten szükséges egy kis csiszolás, hogy a szín egységes legyen. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a lakkot nem lehet egyenletesen felhordani. Az autófestékek felvitele után érdemes a gépi polírozást választani, mert az gyorsabb és egyszerűbb, ráadásul a végeredmény is igényesebb és fényesebb. Ha Ön is szeretné olyanná varázsolni az autóját, mintha most gördült volna le a futószalagról, akkor nem kell mást tennie, mint a különböző termékek használata során odafigyelnie a megfelelő lépésekre és a gyártói ajánlásokra.

spacer