Miért hatékony a LED világítás?

Amióta az elektromos áram felfedezésre került, és megjelentek az első izzók a piacon, folyamatosan történnek a fejlesztések. Az utóbbi években nagyot ugrott a technológia, hiszen a hagyományos körtéktől eljutottunk a LED világítás kialakulásáig. De hogyan is történhetett mindez?

Egyszerű a válasz, sok munkával! Körülbelül tíz év leforgása alatt egyszer csak megjelentek a halogén, majd az energiatakarékos égők, végül most a LED világítás viszi a prímet. Nem kizárt, hogy ennél is tovább fogunk haladni, de egyelőre ez a szint is kimondottan jó. Miben rejlik a hatékonyságnak a titka?

Egyszerűen arról van szó, hogy a technika megoldotta, hogy lecsökkentse a hőtermelő képességét a termékeknek, és elérte, hogy a fényerő növekedjen. Ennek köszönhetően a LED világítás nem csak hatékony, de egyben kifejezetten energiatakarékos is tud lenni. Nem meglepő dolog számunkra, hogy az akár napokig működő újféle körte bármikor kézbe vehető, ellentétben egy hagyományos rendszerű izzóval, ami akár pár perc után is felforrósodik.

spacer