üveg előtetőt

Miért jó, ha üvegből van az előtető?

Amikor megtervezi az otthonát, akkor érdemes mindent nagyon alaposan számításba vennie és semmit sem elkapkodnia. Sajnos ez néha nem sikerül, de ilyenkor sem kell aggódni, hiszen gyakran utólag is van rá lehetőség, hogy orvosolva legyenek bizonyos problémák. Lakásfelújítás során a legtöbben igyekeznek a belső térre fókuszálni. A költségek jelentős része ilyenkor elmegy a burkolatok, bútorok kiválasztására. Amikor minden kész odabent, akkor felmerülhet, hogy jó lenne valamit még odakint is előremozdítani a felújítás terén.

A bejárati ajtók esetében gyakran probléma az odacsapódó eső, hó, ami olykor még az ablak alatt be is szivárog. Ennek elejét lehet venni egy előtető kialakításával, terasz felhúzásával. Itt viszont felmerül a kérdés jogosan, hogy milyen alapanyagokkal érdemes dolgozni a hatékonyság érdekében. Ha fontos a stílusos megjelenés, úgy megéri szakítani a hagyományokkal és valami másban gondolkodni. Nemcsak az elegáns külseje miatt érdemes üveg előtetőt választani.

A műanyag és fa mellett, az üveg olyan építőanyag, amit nagyon sokoldalúan lehet alkalmazni. Remekül bírja a környezeti erők, olykor nagyon szélsőséges hatásit és azt idő sem fog ki rajta egyszerűen. Átengedi a fényt, sokkal jobban, mint azt a polikarbonát lemezek teszik. Mivel nem gátolja a napsugarakat, így semmilyen szintű árnyékolást nem alakít ki, tehát a beltér világosabbá válik, miközben védve lesz a nyílászáró és a bejáró rész a kisebb-nagyobb hatásoktól. Teljesen megbízható, ugyanis a biztonsági üvegek között található ragasztóréteg nem engedi meg, hogy a lapok darabokra törjenek, a komolyabb mechanikai hatás ellenére sem.

A legrosszabb esetben elreped, de nem törik. Az üveg előtető mellett, a másik gyakran használt kialakítási mód a meglévő fa- vagy fémszerkezetbe történő üvegkeretek beillesztése, szintén hasonló módszerrel. Itt ugyanakkor nemcsak a tető, hanem az oldalalsó rész is üvegezésre kerülhet, a nagyobb védelem érdekében. Tegyen róla, hogy otthona minden téren maximális kényelmet biztosítson, mindezt úgy, hogy közben igazán jól néz ki és kellő védelmet biztosít a környezeti hatásokkal szemben!

spacer