Mikor ellenjavalt a cirkon korona?

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy nem minden gyógymód lehet mindenkinek megfelelő. Ugyanez vonatkozik a cirkon korona esetére is. Ennek a technikának a használata ellenjavallt az alábbi esetekben: az említett módszer relatív ellenjavallata a terhesség és ennek eredményeként ez természetesen csak átmeneti jelleggel bír.

Néhány mentális betegség; a rágóizmok hipertonicitásának jelenléte – a fogak csikorgatása alvás során; a kikezeletlen gyulladásos gócok jelenléte a maxillo-faciális régióban; a harapás patológiájának bizonyos típusai; a páciens szervezetének súlyos általános betegségei. Amint láthatjuk, a cirkon korona alkalmazása elleni érv nem kevés.

Azonban figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a felsorolt ​​ellenjavallatok többsége bármilyen koronával készült protézis esetén fennáll, amiről nem szabad megfeledkeznünk. Magának az anyagnak és az abból készült szerkezeteknek nincs hiányossága. Az összes fent említett tényező ellenére az ismert hazai fogászati klinikák már átváltottak a cirkon korona használatára.

spacer