napelem inverterek élettartama

Min múlik a napelem inverterek élettartama?

Az áramtermelés olyan kérdéskör, amivel eddig kevesen foglalkoztak. Erre semmilyen szükség sem volt, ugyanis a konnektorokban mindig akadt elég energia a háztartási gépek ellátására. Az elmúlt években történt események sok mindenen változtattak. Mára kétségessé vált, hogy vajon lesz elegendő áram a vezetékekben, valamint a másik kulcskérdés a költség. A árak folyamatosan növekednek. Minél nagyobbak az igények, a kiadások annál magasabbra rúgnak, ami jelentősen megterheli a fogyasztók pénztárcáját.

Szerencsére, a modern tudomány révén már van esély arra, hogy a kiadások csökkenthetőek legyenek. A napelemes rendszerek alkalmazásával hosszabb távra van esély tervezni. Egy jól felépített hálózat akár 40 éves távlatban is értékelhető. De fontos tudni, hogy miként épül fel és milyen elemekből áll. Tévedés azt hinni, miszerint csak a panelek élettartama a mérvadó. Valójában a hálózatok lelkét az inverterek adják. Ezekre hárul a feladat neheze. Összegyűjtik a termelt energiát és átalakítják.

A panelek egyenáramot generálnak, de a háztartási gépek többsége váltóárammal működik. A feszültség is eltér a termelési és a felhasználási oldalon, amit optimalizálni kell. Ha a központi hálózatba lesz betermelve az áram, akkor a frekvencia szintén döntő jelentőséggel bír. Tehát a lényeg itt dől el. Több tényezőn is múlik a napelem inverterek élettartama. Minél nagyobb a kitettsége ezen eszközöknek, annál jobban csökken a hatásfoka az évek távlatában. Semmilyen szerkezet sem szereti, ha túlterhelik.

Érdemes tehát nagyobb kapacitásban gondolkodni, mint amennyire szükség van, mert így csökkenthető a hatásfok és kitolható az élettartam. Több márka áll rendelkezésre, amelyek között minden helyzetben az igényekhez mérten kell válogatni. A fázisok számai változhat 1, illetve 3 között, amit a felhasználás mértéke dönt el. Az stnapelem.hu weboldalon részletes tájékoztató található a különféle márkákra vonatkozóan, amelyek sajátos képességekkel rendelkeznek. A szakemberek segítségével maximálisan az igényre szabhatóak az inverter kapacitása.

spacer