Mire is jó a cross bicikli?

A városban szinte akármilyen biciklivel lehet közlekedni, hiszen az aszfalton, betonon vagy a fűben bármilyen bringa gondmentesen megállja a helyét. A keményebb, durvább terepeken a cross bicikli bizonyul annak a járműnek, amivel

A pontból biztonságosan és gyorsan el lehet jutni B pontba. De pontosan milyen bringa is ez? A cross bicikli, ha a klasszikus fajtáról van szó, egy olyan sportos kétkerekű változat, aminek a kialakítása direkt a rosszabb körülményekre lett megalkotva. Ez teljes mértékben ideálisnak mondható hosszabb távok megtételére, vegyes terepen való tekerésre is. Számos trekking fajta sport alapeszköze, ahol több tíz versenyző szeretne a leghamarabb a célba érni, megküzdve a sárral, porral, természettel és annak megannyi buktatójával.

A cross bicikli típusról sokan azt gondolják, hogy nagyon hasonlít a klasszikus túrakerékpárhoz. Azonban ez sokkal könnyebb, mert nincs felszerelve kiegészítőkkel, tehát nem található meg rajta például a kitámasztó, a sárvédő és a csomagtartó sem.

spacer