drfalus

Mire kell figyelni hasplasztika műtét után?

Nem könnyű műtét a hasplasztika, mégis sokan bevállalják, mert számos előnye van. Újra feszes lesz a petyhüdt, lógós has, eltüntethetőek általa a fogyási és a terhességi csíkok, megszűnnek bizonyos egészségügyi problémák stb. A hasplasztika műtét után általában 1 éjszakát kell az operáló intézetben töltenie a páciensnek, további 4-6 hétig pedig célszerű egy speciális haskötőt is hordania (forrás: www.drfalus.hu).

Ennek több típusa létezik, a mini, a normál és a zsírleszívással kombinált hasplasztika. A mini hasplasztika módszer akkor ajánlott, ha csak a köldök alatti terület megfeszítése jelenti a célt. Ez az eredeti műtéthez képest egy kisebb beavatkozás. A normál műtét során a lógó bőrfelesleg és ezzel együtt a bőr alatti zsír kerül eltávolításra.

Ebben az esetben a legtöbbször szükséges a köldök áthelyezése is, ami egy újabb heget okoz. Az esztétikai hátránytól ekkor sem kell félni, mert a műtéti metszés rejtett helyen történik, az alhas területén, a bikini vonalban. Jelentősebb zsírlerakódások esetén a zsírleszívással kombinált hasplasztika műtétet javasolják a szakorvosok. Ezzel jól javítható az operáció eredményessége.

Bizonyos esetekben a zsírleszívással kisimítható, eltüntethető a has területén lévő zsírtöbblet. Bármelyik változaton essen is át valaki, a beavatkozást követően 3-4 napig az otthoni pihenés indokolt. Figyelembe kell venni, hogy a műtéti területet 4 napig nem érheti víz. Ezt követően már lehet zuhanyozni, de 5 percnél tovább tilos a műtéti területet áztatni még további 1 hónapig.

Szükséges még a speciális haskötő beszerzése is, hiszen ezt a műtét után azonnal használni kell. Ha a leírtakat betartjuk, akkor semmi probléma nem történhet a hasplasztika operáció után. Egyszerűen élvezzük az ezzel járó előnyöket, a rokonok, ismerősök elismerő bókjait pedig örömmel vehetjük. A beavatkozás elvégzésének érdekében, érdemes felkeresni a drfalus.hu weboldalt, amin keresztül felvehetjük a kapcsolatot a szakértői csapattal. Teljesen megbízhatunk a szakmai tudásukban.

spacer